Kandidatenlijst 21 maart

23 januari 2018

De kandidatenlijst voor de komende verkiezingen is bekend!

Gitta Luiten is de nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2018. Luiten is nu al fractie-voorzitter en neemt de plek in van René de Vent, die in maart afscheid neemt. Verder telt de lijst naast zittende raadsleden ook een aantal nieuwe namen. ‘Een mooie mix van ervaring en vernieuwing’, aldus partijvoorzitter Cees Uri. “Het is een enthousiaste ploeg met verschillende expertises en een goede spreiding over de gemeente, in leeftijd en tussen mannen en vrouwen. Daar gaan we vol vertrouwen de verkiezingen mee in.”

De 2e en 3e plek worden ingenomen door de huidige raadsleden Rein Jonkhans en Erika Kloekhorst-Augustijn. Op 4, 5 en 6 nieuwe gezichten: respectievelijk Gilbert Hofsink, Femke Slingelandt en Arsanio Wiet. Huidig raadslid Emiel Mulder keert vanwege drukke werkzaamheden in zijn reguliere baan jammer genoeg niet terug op de lijst. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

1. Gitta Luiten (1968), Schuinesloot: Gitta heeft veel bestuurlijk ervaring in het maatschappelijk domein en is ondernemer. Ze runt de Priona Tuinen en is actief als toezichthouder. “Een sociale gemeente is voor mij het allerbelangrijkst: iedereen moet mee kunnen doen en een eerlijke kans krijgen om iets van zijn of haar leven te maken”. Gitta is sinds 2014 lid van de fractie en sinds 2016 fractievoorzitter.

2. Rein Jonkhans (1961), Heemse: Rein is specialist in ruimtelijke ordening en publieke ruimte en werkt in het dagelijkse leven bij de Provincie Overijssel. “Ik wil me inzetten om de kwaliteit van onze omgeving te behouden, zodat we er kunnen leven, wonen en werken, met zorg voor ons platteland – juist nu er veel gaat veranderen.” Rein is sinds 2006 lid van de fractie.

3. Erika Kloekhorst-Augustijn (1980), Baalder: Erika is coördinator van welzijnsorganisatie SMON en is specialist in het sociaal domein. “Voor mij is persoonlijk contact met de inwoners van de gemeente belangrijk: met jong én oud. De gemeente moet voor iedereen toegankelijk zijn”. Erika is sinds 2014 lid van de fractie.

4. Gilberd Hofsink (1977), Baalder: Gilbert werkt als chaufeur in de logistiek. “Iedereen is onderdeel van de maatschappij. Zonder contact gaat dat niet. Ik wil toegangkelijk zijn voor iedereen, zodat mensen laagdrempelig hun mening kunnen geven”.

5. Femke Slingerland (1977), Hardenberg: Femke werkt in de wijkverpleging als zorgcoördinator en kent de situatie dus van binnenuit. “Ik sta voor een menswaardige zorg voor iedereen. En ik wil me inzetten voor het Basisinkomen.

6. Arsanio Wiet (1969), Dedemsvaart: Arsanio is bekend in als de organisator van Dedemsvaart Natuurlijk en het Dedemsvaart Dance Event. In 2014 werd hij uitgeroepen tot Gewoon Doener van het Jaar. Hij werkt in het dagelijks leven bij het Ministerie van Defensie.

7. Gjalt Gaikema, Dedemsvaart

8. Renee Beukers, Den Velde

9. Cees Uri, Dedemsvaart

10. Larissa Bennis, Hardenberg

11. Riekele Bron, Kloosterhaar

12. Hanneke van Dijk, Dedemsvaart

13. Alle Jan Pijlman, Dedemsvaart