Door Rein Jonkhans op 10 maart 2015

Motie PvdA fietsparkeren unaniem aangenomen

DSC00378

De Gemeente gaat onderzoeken of in de parkeergarage onder het Gemeentehuis ook een overdekte fietsenstalling kan worden ingericht. Dit onderzoek werd gevraagd door de PvdA en Groen Links en kreeg de steun de volledige Gemeenteraad.

Al bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis pleitte de PvdA voor voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Nu in de parkeergarage onder het gemeentehuis veel minder auto’s parkeren dan was verwacht, is er genoeg ruimte voor een fietsenstalling bij voorkeur met oplaadpunten voor e-fietsen.

Voordeel van een fietsenstalling in de parkeergarage is het cameratoezicht. Daardoor staan bijvoorbeeld dure e-fietsen bewaakt en is het sociaal veiliger voor bezoekers die ’s avonds naar het gemeentehuis komen. Zo draagt De Partij van de Arbeid bij aan een gezonde levensstijl en zet de gemeente weer een stapje verder richting een duurzame toekomst.

Rein Jonkhans

Rein Jonkhans

Rein is sinds 2006 lid van de fractie, waar hij onder andere de belangrijke portefeuille financiƫn doet. Rein is een specialist in ruimtelijke ordening en publieke ruimte en een betrokken bestuurder. Sinds 2018 is Rein fractievoorzitter.

Meer over Rein Jonkhans