Niet terug als wethouder na verkiezingen..

10 september 2017

Over ruim een half jaar vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. De voorbereidingen hierop, via de kandidaatstelling, zijn inmiddels in volle gang zoals u heeft kunnen lezen. Voor mij als wethouder een belangrijk en natuurlijk moment om, richting het eind van mijn tweede periode van vier jaar, na te denken over mijn toekomst.

Alles afwegend en terugkijkend op een hele mooie, boeiende en leerzame periode als PvdA wethouder, heb ik het bestuur en de fractie laten weten dat ik niet terugkeer in een politieke functie na de gemeenteraads- verkiezingen van maart 2018. Dat besluit vond ik niet gemakkelijk, omdat ik met veel plezier en waardering terugkijk op de prima samenwerking met de fractie, het bestuur, de leden, het college, de gemeenteraad en de collega’s van de gemeentelijke organisatie.

Alleen samen kan je het verschil maken en elke dag opnieuw werken aan een betere en prettige Hardenbergse samenleving. Daarbij hoop ik dat u als partijlid ook de afgelopen jaren de ‘de hand’ van de PvdA Hardenberg heeft gezien of gevoeld. Ik wil mijn opgedane kennis en ervaring graag weer inzetten via een nieuwe uitdaging, bij voorkeur maatschappelijk gericht.

Ik neem nog geen afscheid, omdat ik graag mijn functie als wethouder het komende half jaar goed wil afronden met boeiende politieke onderwerpen zoals duurzaamheid en energie, armoede-aanpak en het basisinkomen!

Daarmee wil ik de PvdA Hardenberg op weg helpen naar 2018, waarin wij hopen het verdiende vertrouwen van de kiezer weer (terug) te krijgen om de komende jaren met trots onze politieke opdracht te kunnen vervullen!