Nieuws van de fractie

20 april 2022

De campagne en het resultaat gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Nadat tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) op 5 mei 2021 afspraken zijn gemaakt over het instellen van de kandidaatsstellingcommissie, de programmacommissie en de campagnecommissie is er veel werk verricht.

Op voordracht van de kandidaatstellingscommissie is de kandidatenlijst PvdA Hardenberg tijdens de ALV van 24 oktober 2021 vastgesteld. Ook zijn tijdens deze ALV het programma en het werkplan voor de campagne vastgesteld.

Vervolgens is de campagnecommissie erg druk geweest met allerlei zaken.

Tot de dag van de verkiezingen was het aanpoten. Het was een intensieve en leerzame tijd.

Op basis van het programma is een flyer gemaakt. Voor het schrijven van de flyer hebben we samengewerkt met Jorinde Brink van het bureau “JorindeSchrijft” en ontwerper Jan Ekkelenkamp van het bureau “Jan Ontwerpt”

Het schrijven van de teksten voor de flyer, voor de 7 berichten die in de Toren hebben gestaan en het maken van de berichten voor Facebook en Instagram was enerverend en vooral mooi om te zien hoe we hebben samengewerkt. Het maakte ons scherp en voorbereid.

Het bestuur wil dan ook graag alle mensen die hebben bijgedragen aan de campagne hartelijk bedanken.

Met ons thema “Eerlijke kansen” hebben we in de flyer, met de berichten in de Toren en op Facebook en Instagram onze uitgangspunten weergegeven.

Onze Partij van de Arbeid is een sociaaldemocratische partij voor alle mensen.

Vooral zij, die het moeilijk hebben en zonder hulp onvoldoende deel kunnen nemen aan onze samenleving, kunnen rekenen op de steun van de PvdA. Samenleven doe je samen en niet alleen!!

Ondanks al onze inspanningen hebben we een zetel verloren. Daar balen we enorm van. Vergeleken met de verkiezingen in 2018 hebben we 0,4% minder stemmen gehaald en dat betekent geen restzetel.

Wat vooral ook jammer is, is dat 45% van de mensen die mogen kiezen in onze gemeente, niet hebben gestemd.

Voor de PvdA-fractie betekent dit dat we de komende jaren opnieuw het vertrouwen van onze burgers, kiezers moeten terugwinnen; we moeten duidelijk maken wat we doen, wat daarvan de resultaten zijn en daarbij willen we zoveel mogelijk de samenleving bij ons werk betrekken.

We maken een strategisch plan waarin we dit nader gaan uitwerken.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst van raad op 29 maart jl. werd afscheid genomen van onze raadsleden Rein Jonkhans en Erika Kloekhorst-Kloekhorst. Rein werd tijdens deze bijeenkomst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afdelingsvoorzitter Cees Uri heeft namens het bestuur op deze avond Rein en Erika hartelijk bedankt voor hun inzet en het vele werk dat zij hebben verricht. Gilberd Hofsink, die Erika wegens ziekte een jaar heeft vervangen in de gemeenteraad hebben we bedankt tijdens onze eerste fractievergadering op 31 maart jl.

Op 30 maart jl. zijn Gert Luisman is Arsanio Wiet, welke laatste met voorkeurstemmen is gekozen, geïnstalleerd als raadslid.

Tijdens de raadsvergadering op 4 april jl. heeft Gert als nieuwe fractievoorzitter aangegeven dat we als kleine partij in deze Raad ons kunnen voorstellen deel uit te maken van de coalitie of oppositie.

Verder heeft hij aangegeven dat de afgelopen jaren de PvdA deel uit heeft mogen maken van de coalitie en dat is ons goed bevallen.

Als nu nòg kleinere partij past ons enige bescheidenheid. Maar als de PvdA wordt gevraagd, maken we, bij een aanvaardbaar onderhandelingsresultaat, graag weer deel uit van een nieuwe coalitie.

Belangrijk voor ons is dat we met alle fracties en raadsleden goed samenwerken en Hardenberg voor alle inwoners beter maken. Een gemeente waar het goed wonen en leven is, een gemeente waar iedereen mee kan doen en “Eerlijke kansen” heeft.

We kijken uit naar de komende onderhandelingen.

Met vriendelijke partijgroet,

Gert Luisman, fractievoorzitter Partij van de Arbeid Hardenberg.

 

Waar ben je naar op zoek?