22 september 2014

René de Vent trots op aftrap 1e Gebiedsteam Samen Doen Noord!

Gebiedsteam noord

Vrijdag 19 september vond in de Praam in Slagharen de aftrap plaats van het eerste gebiedsteam voor Hardenberg Noord, dat via een wijkgerichte aanpak aan de slag gaat met vragen rondom zorg, wonen, welzijn en werk.

Samen met Jeroen Vos, zorgmanager bij de Baalderborg Groep en de nieuwe gebiedsmanager Jolanda Damhuis, liet verantwoordelijk PvdA-wethouder René de Vent het gebiedsteam van start gaan.

De nieuwe zorgtaken die vanaf 2015 door de gemeente worden overgenomen van het Rijk, zullen in Hardenberg door vier gebiedsteam worden uitgevoerd. Gebiedsteam Noord is actief in de volgende kernen: Slagharen, Schuinesloot, Ane, Gramsbergen, De Krim, Lutten, Radewijk, Collendoorn, Holthone en Loozen. De Praam in Slagharen is de vaste basis voor het gebiedsteam, maar er zijn ook spreekuren in Gramsbergen (De Binder) en De Krim (Buurtkamer).

De medewerkers in het gebiedsteam komen vanuit verschillende organisaties zoals De Stuw, De Kern, RIBW, MEE, Bureau Jeugdzorg en Carinova. Ook wordt er intensief samengewerkt met de Saxenburgh Groep en de Baalderborg Groep.