Door Gitta Luiten op 25 februari 2014

Veel belangstelling voor PvdA Ideeënbank

De banktour ging onder meer langs Verzorgingshuis Van Dedem Marke (Dedemsvaart), buurtkamer De Praam (Slagharen), Verzorgingshuis Oostloorn en het marktplein in Hardenberg. Afgelopen zaterdag trok de rode Ideeënbank van de PvdA Hardenberg door de gemeente. Op verschillende plekken konden inwoners, organisaties en ondernemers hun ideeën voor een beter Hardenberg vertellen aan lijsttrekker René de Vent. 

De ideeën waren heel divers. Zo dringt wijkagent Paul Masselink aan op meer preventie van woninginbraken. Clusterhoofd Thyrsa Goeree van Van Dedem Marke vind meer aandacht voor mantelzorgers en eenzame mensen belangrijk. Herman van der Most, directeur van de Evenementenhal, geeft als advies dat de politiek zich meer moet laten zien in het buitengebied. En Patrick Heinink van Boekhandel Heinink wil graag meer cultuur op de markt: “De markt moet echt het hart van het centrum worden”.

De Bank stopte ook op plekken die een rol spelen in het PvdA Verkiezingsprogramma, zoals De Eik in Slagharen (de PvdA wil daarvoor snel een nieuwe bestemming) en het kruispunt in Balkbrug.

Gitta Luiten

Gitta Luiten

Gitta is begonnen als wethouder na de verkiezingen van 2018. Ze maakte sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 deel uit van de raad. Ze is specialist in kunst en cultuur en is mede-eigenaar van Restaurant De Tuinkamer in de Priona Tuinen. Gitta was directeur van de Mondriaan Stichting en studeerde communicatie-wetenschap.

Meer over Gitta Luiten