10 maart 2015

Verkiezingsavond 13 maart Pro-Overijssel

 BIJZONDERE VERKIEZINGSAVOND

Op vrijdag 13 maart zal er een andere verkiezingsavond worden gehouden dan gebruikelijk. Door een brede samenwerking van de politieke partijen CDA, CU, D’66, GroenLinks en PvdA met ProDemos. Onder de titel Pro-Overijssel wordt deze avond in Grand café den Herdenbergher van 20.00 tot 22.00 uur gehouden.

PRODEMOS

ProDemos, het “Huis voor democratie en rechtsstaat”, is een landelijke organisatie die de spelregels van de democratie en de rechtsstaat wil uitleggen. Via bijeenkomsten, projecten, excursies en dergelijke wil ProDemos laten zien hoe je zelf invloed kunt uitoefenen in de gemeente, provincie, het land en in Europa. Voor Hardenberg is ProDemos nog niet zo vaak actief geweest en voor deze bijzondere avond hebben zij als moderator Daphne Paris uit Amsterdam beschikbaar gesteld. Zij heeft een brede maatschappelijke interesse en wil met name ook de jeugd kennis laten maken met haar passie ‘de politiek’.

SAMENWERKING

Op initiatief van Kees Slingerland, GroenLinks-raadslid Hardenberg, maar ook zesde op de GroenLinks-kandidatenlijst voor Overijssel, is deze avond georganiseerd. CDA, CU, D’66 en PvdA , die ook allen kandidaten uit de regio Hardenberg hebben, werken samen met ProDemos om een leuk programma aan te bieden. Niet de kandidaten van de verschillende partijen zullen centraal staan op deze avond , maar alle aanwezigen kunnen hun stem laten horen. Juist doordat ProDemos de leiding van de avond heeft moet het een leuke, interessante, educatieve en afwisselende avond worden.

PROGRAMMA

Vanaf 19.30 uur is de Gelagkamer van den Herdenbergher beschikbaar voor belangstellenden. Om 20.00 uur begint het programma echt en worden de aanwezigen wegwijs gemaakt in de mogelijkheden en moeilijkheden van provincies en waterschappen. Overigens zal de informatie met betrekking tot de waterschappen beperkt blijven, omdat in de gemeente Hardenberg de verkiezingen daarvoor alleen in het gebied van de voormalige gemeente Avereest worden gehouden. Na de pauze zal er ook een quiz worden gespeeld en wordt er wellicht nog kort gedebatteerd met en tussen de aanwezige kandidaat-Statenleden.Vanuit de PvdA zijn Anneke Beukers (nr. 2 op de lijst voor de Provinciale Staten) en Erika Kloekhorst (gemeenteraadslid voor de PvdA in Hardenberg) aanwezig. Vanaf 22.00 uur kan er informeel worden nagepraat over deze bijzondere verkiezingsavond: kom mee en doe mee!

 

Voor meer informatie:

Kees Slingerland, kandidaat-Statenlid GroenLinks Overijssel, telefoonnr. 0523-262731 (mobiel 06-37340115)