Wie is wie

De komende verkiezingen doen we mee met een lijst met daarop oude bekenden en nieuwe gezichten. ‘Een mooie mix van ervaring en vernieuwing’, aldus partijvoorzitter Cees Uri. “Het is een enthousiaste ploeg met verschillende expertises en een goede spreiding over de gemeente, in leeftijd en tussen mannen en vrouwen. Daar gaan we vol vertrouwen de verkiezingen mee in.”

De lijst ziet er als volgt uit:

1  Gitta Luiten (1968), Schuinesloot Gitta heeft veel bestuurlijk ervaring in de cultuurwereld en is ondernemer. Ze runt de Priona Tuinen en is actief als toezichthouder. “Een sociale gemeente is voor mij het allerbelangrijkst: iedereen moet mee kunnen doen en een eerlijke kans krijgen om iets van zijn of haar leven te maken”. Gitta is sinds 2014 lid van de fractie en sinds 2016 fractievoorzitter.

2. Rein Jonkhans (1961), Heemse  Rein is specialist in ruimtelijke ordening en publieke ruimte en werkt in het dagelijkse leven bij de Provincie Overijssel. “Ik wil me inzetten om de kwaliteit van onze omgeving te behouden, zodat we er kunnen leven, wonen en werken, met zorg voor ons platteland – juist nu er veel gaat veranderen.” Rein is sinds 2006 lid van de fractie.

3. Erika Kloekhorst-Augustijn (1980), Baalder  Erika is coördinator van welzijnsorganisatie SMON en is specialist in het sociaal domein. “Voor mij is persoonlijk contact met de inwoners van de gemeente belangrijk: met jong én oud. De gemeente moet voor iedereen toegankelijk zijn”. Erika is sinds 2014 lid van de fractie.

4. Gilberd Hofsink (1977), Baalder  Gilbert werkt als chaufeur in de logistiek. “Iedereen is onderdeel van de maatschappij. Zonder contact gaat dat niet. Ik wil toegangkelijk zijn voor iedereen, zodat mensen laagdrempelig hun mening kunnen geven”.

5. Femke Slingerland (1977), Hardenberg  Femke werkt in de wijkverpleging als zorgcoördinator en kent de situatie dus van binnenuit. “Ik sta voor een menswaardige zorg voor iedereen. En ik wil me inzetten voor het Basisinkomen. ”

6. Arsanio Wiet, Dedemsvaart  Arsanio is bekend als de organisator van Dedemsvaart Natuurlijk en het Dedemsvaart Dance Event. In 2014 werd hij uitgeroepen tot Gewoon Doener van het Jaar. In het dagelijks leven werkt hij bij het Ministerie van Defensie.

7. Gjalt Gaikema, Dedemsvaart  Gjalt is chemicus van oorsprong, maar werd na dertig jaar bij de Wavin op latere leeftijd alsnog docent wis- en scheikunde, onder andere op het Meander College in Zwolle.

8. Renee Beukers, Den Velde  Renee is historicus en docent Geschiedenis op het Vechtdalcollege en moeder van drie dochters. Daarnaast is ze trainer bij ZPV De Grunte, voorzitter van de MR van OBS Den Velde en bestuurslid van de PvdA Hardenberg-Ommen.

9. Cees Uri, Dedemsvaart  Cees woont met zijn vrouw Thea al jaren in Dedemsvaart. Hij was werkzaam als schoolleider en clusterdirecteur en was Raadslid in de gemeente Avereest. Cees is voorzitter van de PvdA Hardenberg-Ommen.

10. Larissa Bennis, Hardenberg  Larissa werkt bij het Rechthoes, een kleinschalige zorginstelling in Brucht en studeerde Personeelsmanagement. Daarvoor werkte ze 11 jaar bij de VVV (Marketing Oost). Larissa was de afgelopen drie jaar lid van de schaduwfractie.

11. Riekele Bron, Kloosterhaar  Riekele is in Kloosterhaar vooral bekend als voorzitter van het Dorpshuis ‘t Haarschut. Hij was eerder raadslid en is voorzitter van de Rekenkamers van de Gemeente Almelo en de Gemeente Borne.

12. Hanneke van Dijk, Dedemsvaart  Hanneke is lid van Plaatselijk Belang Dedemsvaart en werkte onder meer bij Onderwijsstichtding Arcade.

13. Alle Jan Pijlman, Dedemsvaart  Alle was wethouder in Emmen en vanaf 1988 burgemeester van Avereest. Hij is voorzitter van SV Dedemsvaart en scheidsrechter bij de KNVB.

 

De PvdA Hardenberg-Ommen is een afdeling in twee gemeentes. Het bestuur bestaat uit de werkgroep Hardenberg en de werkgroep Ommen. Het aanspreekpunt voor de werkgroep Ommen is Simone Pol, het aanspreekpunt voor de werkgroep Hardenberg is Cees Uri. Een vraag aan Simone of Cees of het bestuur van de afdeling? Kijk op de bestuurspagina.

In de gemeente Hardenberg heeft de PvdA vier raadsleden en een wethouder. Meer weten of een vraag stellen? Kijk hier voor meer informatie over de raadsleden van Hardenberg en voor de wethouder van Hardenberg.

In de gemeente Ommen is de PvdA vertegenwoordigd met een raadslid: kijk hier voor meer informatie of een vraag aan Hilbert Moerman.

Statenlid Anneke Beukers is voor beide gemeentes aanspreekpunt namens de fractie in de staten.