Statenlid

Anneke Beukers

Anneke Beukers

Over Anneke Beukers

Geboren in 1955 in Drenthe. Sinds 1979 woonachtig met heel veel plezier, in Westerhaar. Vanaf 1975 werkzaam in het onderwijs, eerst als docent en daarna in directiefuncties, het laatst als algemeen directeur Technologie van het ROC van Twente.

Met ingang van 2007 ben ik werkzaam als adviseur in het onderwijs, eerst voor een bedrijf en in 2011 als zp-er, een zelfstandige professional.

En dat is precies wat ik iedereen gun. Regelruimte om voor jezelf te kunnen zorgen en  kansen krijgen om iets te maken van je leven.

De sociaal democratie betekent voor mij dat mensen, die dat onverhoopt (een tijdje) niet kunnen een vangnet geboden wordt. Daarom werd ik in de jaren ’90 lid van de PvdA tijdens de WAO crisis, toen veel leden juist wegliepen. Ik houd niet van pamperen, ik houd van empoweren. Daarnaast ben ik van mening dat de sociaal democratie een rechtvaardige samenleving nastreeft waarin mensen zich kunnen ontplooien, ongeacht afkomst of geslacht. Iedereen moet zich kunnen emanciperen.

Sinds 2011 ben ik Statenlid voor de PvdA. Mijn portefeuille is het landelijk gebied. De opgedane kennis doet me steeds meer beseffen dat ik de “rode” met het “groene” hart ben. De PvdA is volstrekt duidelijk, geen ontwikkelingen die de biodiversiteit verder in gevaar brengen. Geen ontwikkelingen, met name in de intensieve veehouderij die onze gezondheid in gevaar brengt. Een mooie balans tussen economie en ecologie.

Ik doe dit met overtuiging en beschrijf elke week in een column mijn belevenissen en/of mijn zienswijze op de actualiteit.