Afscheid wethouder Looman

28 mei 2022

Dankwoord van onze fractievoorzitter bij het afscheid van wethouder Mary Looman d.d. 24 mei 2022.

 

Beste Mary,

Vandaag neem je afscheid als wethouder van onze mooie gemeente Hardenberg. Meer dan een jaar geleden ben je geïnstalleerd en wel op 30 maart 2021. Je volgde Gitta Luiten op die een functie elders had geaccepteerd.

Je hoefde niet te worden ingewerkt, behalve dan dat je onze gemeente moest leren kennen. Bestuurlijk ervaring had je genoeg en je kon dus meteen aan de slag. Je had ruime ervaring met precies de portefeuilles waar we naar zochten: Werk en inkomen, Onderwijs en Educatie, Kunst en Cultuur en Welzijn. Je was o.a. waarnemend burgemeester van de gemeente Skarsterlân en je bent wethouder geweest van de gemeente Midden-Drenthe. Ook was je lid van Provinciale Staten van Drenthe. De portefeuilles die je in Hardenberg kreeg zijn Werk en Inkomen, Onderwijs en educatie, Kunst en cultuur, Welzijn Beheer openbare ruimte, Inburgering, inclusief AZC Hardenberg, Inclusie en gebiedsgericht werken voor 7 kerndorpen. Met jou was het college op sterkte met een krachtige vrouwelijke bestuurder tussen de mannen.

Je ging aan de slag midden in de Corona tijd. Vergaderen op een andere manier dan we gewend waren. Je hebt niet stilgezeten. Het AZC had meteen je aandacht, maar ook het onderwijs, welzijn, de opvang van de mensen uit Oekraïne en vooral zij die een steuntje in de rug nodig hebben konden op je rekenen. Je had aandacht voor het Budget Loket, pak je kans fonds, kansen voor kinderen, Sociaal Cultureel Fonds, Individuele studietoeslag en vele zaken meer. Voor jou is het kunnen meedoen in de samenleving een belangrijk aspect. De inclusieve samenleving doet ertoe.

Mary, je bent een persoon met passie, met een groot empathisch vermogen en humor. Iedereen kon bij je terecht, of het nu ging om de collega’s uit de organisatie of de mensen daarbuiten. Je toonde altijd interesse en betrokkenheid. Voor jou is een probleem geen probleem maar een uitdaging. Onze fractie, het bestuur en de campagnecommissie van de PvdA Hardenberg zijn je dankbaar dat je je hebt ingezet voor onze gemeente en voor onze afdeling, we konden altijd op je rekenen, ook als ging het wat minder ging. Je was er altijd. Mary, zoals gezegd je periode als wethouder van onze mooie gemeente zit erop.

Voor de toekomst wens ik je al het goeds, een goede gezondheid en vooral “Goed Goan”.

Hartelijke dank.